În numărul de astăzi, discutăm despre de ce e fain și util ca una dintre sursele tale de informare să fie mailurile la care te abonezi. Vorbim despre newslettere într-un newsletter și nu pornim la drum gândindu-ne să fie acesta o artă poetică, dar vedem ce ne iese.
Despre contentul la care te abonezi
Conținutul pe care îl citești, adică cel pe care îl parcurgi cap-coadă, reprezintă mai mult decât un text în cadrul căruia vezi, dar nu reții, date noi și informații concrete, asta dacă ele nu sunt specific în lista intereselor tale. Însă, un text care ajunge la tine are, cu siguranță, în spate, dorința de a te face să-l parcurgi tot, să revii asupra lui și să nu-l consideri o risipă de timp.
Fie că își dorește o comunicare directă, fie să constituie o sursă de informare valoroasă sau chiar să vrea să te scoată din monotonia vieții cotidiene, orice formă de exprimare te pune pe tine, în calitate de consumator, în centrul lumii.
Astfel, devii un fel de axis mundi pentru toate tipurile de conținut pe care le găsești acum la îndemâna ta. Iar data trecută, am vorbit despre podcasting și cărțile audio, care îți hrănesc curiozitatea, iar acum vorbim despre conținutul scris la care alegi să te abonezi.
În ceea ce privește newslettere, sunt câteva avantaje pe care le ai, dacă le alegi ca sursă de informare:
Conținutul pe care îl primești e sigur unul care te interesează (asta dacă te-ai abonat benevol), unul scris din pasiune și care își propune să creeze o legătură de lungă durată cu tine.
Dacă nu ai timp să îl citești atunci când îl primești sau îl vezi prima dată, el rămâne în inbox-ul tău, până când „îi vine rândul” și nu-l pierzi, dacă ai dat scroll prea repede sau din greșeală.
De cele mai multe ori, e un conținut ajustat și personalizat, fix intereselor tale.
Majoritatea persoanelor care scriu texte atât de lungi îți transferă nu numai informații precise, ci și exemple din viața personală. Jurnaliști, experți sau oameni pasionați de un domeniu te pun în temă cu toate noutățile de care ai nevoie.
Dacă subiectul la care te-ai abonat nu este cel în care îți definești expertiza, ci doar unul despre care îți dorești să înveți din ce în ce mai multe, poți găsi tratate subiecte importante într-un limbaj accesibil (și da, vei ști mai multe pe viitor).
De cele mai multe ori, formatul mail-urilor pe care le primești este unul facil de parcurs și deci, ușor de citit.
Ultimul, dar nu cel din urmă, argument e că încercăm să-ți aducem un plus valoare informațional sau să-ți îmbunătățim starea de spirit, cu fiecare idee pe care o transmitem.
Dintre newsletterele serioase, profesionist scrise și care tratează teme cu impact în lumea reală, pot să îți enumăr și să-ți recomand, cu încredere, MISREPORT - știri despre știrile false, Newsletter pe Legale, Re:Mediu, DOR - dacă vrei să le cauți arhiva și pe cel de la Recorder.
Spune-mi tu, într-un comentariu, ce newslettere bune citești. Mulțumesc de recomandări.
Să ne auzim doar cu povești bune și de bine!
Mulțumesc că ne citim.